La sisena edició de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, Fimag 2017, se celebrarà del 9 a l'11 de juny amb la programació de més de 50 artistes de set països, més de 50 espectacles, 200 funcions i 22 espais escènics. Aquesta edició estrenarà l'espectacle inaugural, que serà el 9 de juny a les deu de la nit i serà a càrrec de la companyia Ytuquepintas, que combina art amb sorra, circ, música en directe, marionetes de gran format i pintura ràpida.

La Gran Gala Internacional, que en els anys anteriors ha estat el plat fort amb la presència d'estrelles de renom mundial, serà el 10 de juny i tindrà dues funcions: una a les cinc de la tarda i una a dos quarts de deu del vespre.

Hi intervindran sis mags que oferiran cadascun un gènere específic de màgia, ja sigui general, còmica, grans il·lusions o manipulació: Javier Botía, campió espanyol de mentalisme, presentarà la Gala; Miguel Muñoz, premi mundial de màgia i artista de circ; l'alemanya Alana, especialista en manipulació; l'argentí Adrián Conde, que combina màgia amb música, teatre, circ, expressió corporal, malabars, clown i mim; els portuguesos Soljack, duet de quick change (canvis ràpid de roba) i grans il·lusions; i l'espanyol Riversson, premi nacional de màgia i especialitzat en il·lusionisme.

La presentació va tenir lloc ahir al Museu del Cinema de Girona i el director artístic del FIMAG, David Agell, va destacar la fórmula de programació que a cada plaça hi hagi un estil diferent de màgia i la introducció de la polsera màgica que, per un preu de dos euros al dia, dona accés a tots els espectacles inclosos dins de la Màgia als Espais Singulars, els tallers de papiroflèxia i de bombolles de sabó, i un espectacle de màgia teatralitzada.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, va subratllar que el Fimag és un «esdeveniment estratègic per al municipi» que abarca tant la cultura com els sectors turístic i comercial. A més, el batlle va afirmar que «és un projecte de llarg recorregut perquè sigui un referent europeu de la màgia».