El PSC de les comarques gironines ha mostrat el seu suport a l'alcalde de Palafrugell, el socialista Juli Fernández, davant de la moció de censura que li han presentat els grups d'ERC i PDeCAT, que el traurà de l'Alcaldia el divendres de la setmana que ve. Pels socialistes, l'actuació dels dos grups respon «més a una estratègia partidària que no pas a la defensa dels interessos generals del municipi». En aquest sentit, el PSC considera que «no hi ha cap raó objectiva que justifiqui la presentació d'una moció de censura contra» Fernández.

De fet, el partit considera que la sortida del govern «unilateral» dels quatre regidors del PDeCAT «responia a una estratègia bastida amb ERC per aconseguir l'Alcaldia». A més, el PSC sosté la idea ja manifestada per Juli Fernández que la moció de censura és fruit de «l'ambició d'ERC per aconseguir l'Alcaldia» i del «ressentiment dels representants del PDeCAT que van sortir del govern».

Les sospites expressades per Fernández el divendres passat, quan ERC i el PDeCAT van entrar la moció de censura al registre d'entrada de l'Ajuntament, són que l'acord entre les dues formacions per expulsar-lo del càrrec d'alcalde són prèvies al trencament, i va mostrar la seva sorpresa perquè la «gestació de la moció de censura ha estat meteòrica».

L'encara alcalde de Palafrugell també va destacar que hi ha tres motius per presentar una moció de censura: problemes del govern amb la justícia, incapacitat del govern per gestionar l'Ajuntament i incapacitat del govern per tirar endavant els projectes. Fernández va concretar que no es donen ni la primera ni la segona qüestió, mentre que la tercera «no es produeix perquè encara no ha donat temps».

Juli Fernández va exposar que seguirà a l'Ajuntament malgrat el seu pas a l'oposició i, de fet, va manifestar les seves ganes de presentar-se a les municipals del 2019 si el partit i la gent «volen». Fernández ha guanyat les tres últimes eleccions municipals.