L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols estudia la possibilitat de retirar les pilones que ha instal·lat al carrer de la Penitència i substituir-les per un agent cívic que es col·loqui a baix del carrer dels Metges durant les entrades i sortides de l'escola Sant Josep per impedir-hi l'accés de vehicles.

L'alcalde, Carles Motas, va exposar aquesta possibilitat el dissabte passat en dues reunions que va mantenir amb diferents veïns del barri del Puig: per un costat, amb aquells favorables als talls de circulació pels carrers d'aquest sector i, per un altre, amb l'Associació de Veïns del Barri del Puig, que s'ha posicionat en contra de la limitació de la circulació de vehicles per les complicacions que els genera per accedir als habitatges o als aparcaments.

Aquesta associació considera que «no es justifica l'ofegament d'un barri per decisió municipal pels 15 minuts que duren l'entrada i la sortida dels escolars» del col·legi Sant Josep. Així, a més de les pilones, critiquen la instal·lació d'altres elements que impedeixen la lliure circulació de vehicles com jardineres i quadrats de pedra.

I afirma que la impossibilitat de circular amb vehicle ha provocat que la plaça del Puig, el refugi del Puig, les escales de la Baixada dels Metges i el carrer Nou del Garrofer siguin punts de trobada de jovent amb actituds incíviques.

L'alcalde va explicar ahir que l'Ajuntament també actuarà en aquest àmbit incrementant la presència policial per evitar aquestes situacions. Motas va comentar que estudiaran els casos particulars d'accés a habitatges i aparcaments perquè, per exemple, un dels costats del carrer de la Penitència està més afectat per la presència de les pilones que l'altre. Motas va argumentar la instal·lació d'aquests elements per pacificar el barri quant a la presència de vehicles i per garantir itineraris segurs als alumnes de l'escola Sant Josep, cosa amb la qual tothom està d'acord, va afegir.