Platja d'Aro rebutja les al·legacions de l'obra de Xavi Hernández a sa Conca

La propietat s'ha compromès a presentar un projecte de rehabilitació del talús malmès

22.05.2017 | 07:07
Platja d'Aro rebutja les al·legacions de l'obra de Xavi Hernández a sa Conca

L'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut, ha desestimat a través d'un decret d'alcaldia les al·legacions presentades per la societat Galileu 136 SL i el director de l'obra arran de l'expedient que va obrir la corporació per unes obres il·legals que executaven al talús de la platja de sa Conca, una actuació il·legalitzable.

Ara, ha informat el regidor d'Urbanisme Josep Maria Solé, l'Ajuntament està pendent que els responsables de l'obra –Galileu 136 SL, promotora de la intervenció, pertany al futbolista Xavi Hernández i, en aquest procés, la societat ha estat representada per un dels seus germans– presentin un projecte de restauració del talús danyat per la perforació que s'hi va dur a terme a finals del mes de febrer passat.

Solé ha explicat que la intervenció de restauració que haurà de dur a terme la promotora ha de reomplir l'excavació del talús perforat de manera que s'integri paisatgísticament i sigui consistent, de manera que no es desprengui en un futur. Una actuació que, sense cap mena de dubte, serà complexa.

El regidor d'Urbanisme ha afegit que les al·legacions van ser desestimades i, posteriorment, els responsables de l'actuació van demanar un nou termini per presentar-ne més, cosa que va ser rebutjada per l'Ajuntament.

El Grup de Natura Sterna va ser el que va donar la veu d'alerta arran de la sospita que l'obra que s'estava executant al talús de sa Conca era en una zona verda pública.

Els serveis tècnics municipals van comprovar la denúncia del grup ecologista i la van confirmar, de manera que el 22 de febrer –dos dies després que comencés la perforació–, l'Ajuntament va ordenar aturar-ho. L'obra s'integrava dins de la que s'executa a la part superior del talús, a l'avinguda de les Platges, on es construeix un xalet.

La perforació interrompuda consistia a obrir un accés que portés des de l'aparcament de sa Conca fins a l'ascensor que baixaria directament de l'habitatge, tot a dins del bloc de roca.

Aleshores, Solé ja va manifestar que l'obra era il·legalitzable perquè el projecte s'havia de desenvolupar dins de la propietat privada i, en cap cas, en espai públic. Si l'execució s'hagués cenyit als límits de la propietat de la finca, l'accés per a l'ascensor es trobaria a una alçada d'uns vuit o nou metres del talús.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Palafrugell veu com el municipi s´ha consolidat com a capital de l´havanera

L'Ajuntament fa un balanç positiu dels prop de dos anys de celebració del mig segle de la Cantada...

La Bisbal recupera avui els actes de la Festa Major suspesos pels atemptats

Els atacs de Barcelona i Cambrils de l'agost van motivar la declaració de tres dies oficials de dol

El Collet de Sant Antoni acull demà una jornada gastronòmica solidària

És a benefici de Sonrisas de Bombay i comptarà amb la presència de destacats xefs de l'Empordà

Un mosso fora de servei enxampa dos lladres mentre robaven a Palamós

Un agent dels Mossos d'Esquadra va enxampar aquest dimecres a plena llum del dia dos lladres quan...

El grup Mas de Torrent obrirà a finals de mes un hotel de quatre estrelles a Palamós

El grup Mas de Torrent obrirà a finals de mes un hotel de quatre estrelles a Palamós

Comptarà amb nou habitacions i s'obre després de la rehabilitació d'aquest palauet de finals del...

Enllaços recomanats: Premis cinema