Xics Gastronòmic, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró arriba a la segona edició des d'avui fins al 4 de juny, configurada per una triple proposta: tallers participatius d'alimentació a les escoles de primària, a l'Institut de secundària del municipi i al PTT-PFI Guíxols-Vall d'Aro; campanya gastronòmica de menús infantils a 26 restaurants; i un festival d'activitats -xerrades i tallers sobre alimentació, propostes esportives i familiars-, que presenta com a grans novetats el mercat de productes locals a la plaça Major de Platja d'Aro i la gran festa de cloenda al parc de l'Estació de Castell d'Aro.

Els objectius de la campanya són la difusió entre infants i famílies de la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l'obesitat i altres malalties, i alhora donar valor al menjar de qualitat (nutritiu, pròxim i casolà) que ajuda a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals, i a lluitar contra la falta d'interès general per la nutrició i per les conseqüències de les nostres opcions alimentàries. Justament, en aquesta línia enguany s'edita una guia per a restauradors sobre com elaborar d'una manera pràctica, saludable i atractiva menús infantils, uns ítems que també són pràctics per a les famílies, motiu pel qual se'n distribuiran un miler entre els participants.

Xics Gastronòmic està organitzat per ARO impulsa-Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, amb el suport i assessorament de la Fundació Alicia, amb la col·laboració de l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, l'Aula Gastronòmica de l'Empordà, la Cuina de l'Empordanet, la Diputació i Girona Excel·lent, amb la direcció de Fantastic Orange Tree.