L'AMPA de l'escola Vall-llobrega ha presentat als Serveis Territorials d'Ensenyament de Girona un informe i les 1.946 signatures recollides a favor de la construcció d'una nova escola. Després de la mobilització i arran d'un informe de riscos presentat a través del sindicat USTEC, el Departament d'Ensenyament s'ha limitat a enviar uns operaris a fer reparacions superficials al centre, que de cap manera resolen els problemes de la infraestructura de mòduls prefabricats.

En l'informe presentat ara es recullen els problemes de disseny d'espais, d'eficiència energètica i de degradació d'uns mòduls que ja eren de segona mà quan es van instal·lar (alguns tenen més de vint anys), així com els arguments demogràfics i de projecte educatiu que avalen la continuïtat de l'escola, ha explicat l'AMPA.

Ensenyament ha manifestat a través dels mitjans de comunicació que l'escola és prioritària però no s'han posat en contacte ni amb l'AMPA ni amb l'Ajuntament, que en aquests moments demanen una previsió concreta, ha exposat l'associació de pares d'alumnes.

Fins fa dos anys, recorda l'AMPA, l'escola Vall-llobrega estava en una llista de priorització de construcció de noves escoles que havia elaborat Ensenyament i anava pujant posicions a mesura que s'anaven construint els centres que tenien per davant.

El curs passat Vall-llobrega va saltar d'aquesta llista i a dia d'avui no hi ha cap previsió, de manera que juntament amb la presentació de l'informe i de les signatures, l'AMPA demanarà oficialment una trobada amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Josep Polanco.

La presidenta de l'AMPA, Carla Montoto, vol deixar clar que «aquesta no és una protesta en contra del Govern, ja que en dotze anys hem tingut governs diferents i de diferents colors. Fem una reivindicació fonamentada i demanem que s'esmeni la manca de planificació del passat, estem en un punt en què s'haurien de començar a substituir els mòduls actuals i pensem que és el moment de planificar el nou centre».

Montoto també explica que en aquesta reivindicació compten amb el suport de FAPAC, que el proper dia 26 reiterarà la demanda de l'AMPA Vall-llobrega en una trobada entre la junta territorial de FAPAC Girona i Josep Polanco.