La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat ha acceptat la proposta de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro de desplaçar la línia que separa el municipi del de Sant Feliu de Guíxols en el carrer de les Gavines. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que havia defensat que la línia es quedés com estava, assumeix la decisió de la Generalitat. El regidor d'Urbanisme de Platja d'Aro, Josep Maria Solé, s'ha mostrat satisfet per la decisió de l'administració catalana perquè ha imperat el sentit pràctic a l'hora de redefinir aquesta línia.

La petició de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro per modificar la línia del terme responia al fet que es troba arran de les façanes dels edificis que pertanyen a Platja d'Aro, de manera que si bé els propietaris paguen l'IBI a aquest consistori, no en rebien cap benefici ja que quan posaven un peu al carrer, ja eren en terme de Sant Feliu de Guíxols. A aquesta situació s'hi uneixen les deficiències que tenen en els serveis de la via pública.

La voluntat de l'Ajuntament de Platja d'Aro era guanyar espai suficient per poder actuar i dotar els seus ciutadans dels serveis que reclamen, com ara fer voreres i renovar el clavegueram i l'enllumenat públic, entre d'altres serveis que requereixen millores.

Ara, un cop aquest acord sigui publicat, ja entrarà en vigor la reordenació del carrer. La decisió de la Comissió de Delimitació Territorial provoca que s'aturi la tramitació que els dos ajuntaments estaven fent perquè l'administració de Platja d'Aro pogués dur a terme aquestes obres en sòl ganxó. Com que aquesta situació ha canviat, ja no cal seguir endavant amb aquest document perquè, quan Platja d'Aro faci les obres, ja les executarà en territori del seu municipi.

Solé ha precisat que, si bé els dos ajuntaments han defensat posicions diferents respecte d'aquesta línia del terme, han arribat a acords en molts altres punts dels dos termes que han modificat.

En el cas del carrer de les Gavines, Solé descarta que la discussió hagi estat per motius de propietat o de guanyar terreny, sinó que ha respost a l'objectiu que aquestes línies administratives siguin útils per a les persones i per a l'oferiment dels serveis. La previsió del regidor és que les obres de reforma d'aquest sector s'executin el proper hivern.