L'Audiència de Girona ha condemnat a tres anys, sis mesos i un dia de presó el lladre multireincident que va saquejar una autocaravana a l'Estartit el 15 d'agost del 2016. El delinqüent, Caius Alexandru Cristea, va trencar una finestra del vehicle per accedir a l'interior i, un cop a dins, va agafar 100 euros en efectiu, un ordinador portàtil, una tablet i documentació de la propietària de l'autocaravana.

El tribunal conclou que Cristea va cometre el robatori perquè hi ha una prova que l'incrimina directament: les empremtes dactilars que va deixar a l'autocaravana. L'Audiència condemna el lladre per un delicte de robatori a interior de domicili amb l'agreujant de multireincidència i un atenuant de drogoaddicció. En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Cristea a indemnitzar la víctima amb 646,60 euros.

El cas que l'Audiència ha sentenciat es remunta al 15 d'agost de l'any passat. L'acusat, un romanès de 26 anys, és un vell conegut de la policia. De fet, el seu historial delictiu ja acumula fins a tres condemnes per robatori. Ara, arran del saqueig de l'autocaravana, ja hi ha sumat la quarta.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ildefons Carol, conclou que Cristea va accedir a l'interior del vehicle aprofitant que la seva propietària havia marxat. L'autocaravana es trobava estacionada en un aparcament habilitat a la urbanització Els Griells. Per entrar-hi, el lladre va forçar una de les finestres i en va trencar el vidre.

Un cop a dins, Caius Alexandru Cristea va arreplegar diners, aparells electrònics i documentació personal de la víctima. En concret, el lladre es va endur un botí de 100 euros en efectiu, un ordinador portàtil i una tablet.

El dia del judici, Cristea -que ja es troba empresonat- es va acollir al seu dret a no declarar i no va respondre les preguntes del fiscal ni de la defensa. El tribunal de la Secció Tercera, però, no té cap mena de dubte que va ser ell qui va cometre el robatori. I ho fa en base a la prova dactiloscòpica, a la qual dona plena «validesa i credibilitat».

El dia del robatori, la policia va trobar una empremta del palmell de la mà de Cristea en un dels vidres de l'autocaravana. «Per la seva posició, aquesta només podria ser de la persona que hagués forçat la finestra del vehicle», diu la sentència.

El tribunal recorda també que l'empremta era «recent» i afegeix que, el dia del judici, el lladre multireincident ni tan sols es va dignar a donar una «explicació mínimament raonable» sobre per què era allà. La sentència també considera inversemblant que Cristea, després de forçar la finestra, hagués marxat del lloc sense robar res i un tercer aprofités «la trencadissa» per entrar a l'autocaravana.

«Aquesta és un tesi d'aquelles que la ciència forense anomena 'de laboratori', per la seva escassíssima possibilitat de respondre a la realitat, en ser del tot contrària als usos més habituals dels delinqüents contra la propietat», subratlla l'Audiència de Girona.

A l'hora de dictar sentència, l'Audiència de Girona li aplica un agreujant de multireincidència però li estima un atenuant de drogoaddicció (perquè consumia cocaïna i opiacis). La sentència de tres anys i mig de presó no és ferma i en un termini de deu dies s'hi pot interposar recurs.