La Diputació de Girona va acollir ahir la presentació de la 4a edició de la Fira de la Gamba de Palamós, que es farà el dissabte 10 de juny al municipi gironí. L'acte va comptar amb l'assistència del diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat.

L'organització de la mostra ha decidit nomenar Ambaixador de la Gamba de Palamós 2017 el xef del restaurant Bo.TiC de Corçà i estrella Michelin des del 2010, Albert Sastregener, que també serà un dels protagonistes el mateix dia de la Fira, capitanejant una de les demostracions de cuina a l'Espai del Peix. El lliurament del distintiu com a ambaixador es farà el dimecres 7 de juny, a partir de les set de la tarda al mateix Espai del Peix.

Un dels factors que demostren la consolidació de la Fira, més enllà de la massiva afluència de públic (el 2016 es van vendre més de 15.000 tiquets per a les degustacions), és l'aposta de cuiners de prestigi per fer demostracions de cuina en directe i durant la Fira. A més del showcooking del xef del Bo.TiC i ambaixador del 2017, aquesta 4a edició comptarà també amb la participació del xef Quim Casellas, del Casamar de Llafranch, i del cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué. Aquest últim participa a la mostra vinculat al segell de qualitat agroalimentària del Girona Excel·lent de la Diputació de Girona.