El xef del restaurant Bo.TiC de Corçà, Albert Sastregener, va ser distingit ahir amb el guardó d'Ambaixador de la Gamba de Palamós per la seva tasca de promoció i difusió de les qualitats del producte, una tasca desenvolupada al llarg de la seva reconeguda trajectòria professional.

Sastregener, amb una estrella Michelin des del novembre de 2009, va rebre el reconeixement de mans de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, i del patró major de la confraria de la vila, Toni Albalat. L'acte, celebrat a l'Espai del Peix, és l'avantsala de la 4a edició de la Fira de la Gamba que se celebrarà aquest dissabte al port palamosí.

Nascuda sota el paraigües de la Marca de Garantia de la Gamba de Palamós, la fira té l'objectiu promoure el coneixement del producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar-la i, sobretot, fomentar la seva qualitat certificada mitjançant la marca. Un segell de qualitat que ha de servir per garantir la protecció de l'espècie i caladors; ha d'assegurar el compromís amb els pescadors, peixaters i restauradors; ha de mantenir l'excel·lència del producte; i, finalment, ha de garantir-ne la frescor, el sabor i l'origen.

Els germans Roca d'El Celler de Can Roca, el xefs Nandu Jubany i Quim Casellas -tots també amb estrella Michelin- van rebre el reconeixement com ambaixadors el 2014, 2015 i 2016, respectivament.