La vila marinera de Palamós va viure ahir una nova edició més de la Fira de la Gamba de Palamós. Es tracta d'una mostra del tot consolidada que s'ha convertit en un referent de les cites gastronòmiques de la demarcació de Girona. Així ho van demostrar els més de 20.000 tiquets venuts, els 200 quilos de gamba fresca venuda o els més de 4.000 tastets servits. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va visitar la mostra acompanyat de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig.

Al matí es va celebrar una jornada tècnica a la Capella del Carme, oberta al públic en general, en què es va parlar de la gestió pesquera de la Gamba de Palamós com un model de governança. A part de la jornada tècnica, la quarta fira va comptar amb demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs, com Albert Sastregener del Bo.Tic de Corçà i Quim Caselllas del Casamar de Llafranch, així com el cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué.

Com cada any, la fira va comptar amb la participació d'empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós, a més de distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. També es van servir degustacions elaborades amb gamba dels establiments participants, es van fer visites a les barques de pesca del port de Palamós i es va poder tastar el producte estrella: la Gamba de Palamós.