El passeig de Llafranc està enllestit d'obres des de finals de juny, a falta d'alguns serrells, va concretar ahir el regidor d'Obra Pública, Lluís Ros (CiU), que hi va fer una visita amb l'alcalde Josep Piferrer (ERC) i els arquitectes de l'obra. Entre les actuacions que hi falten hi ha la instal·lació d'una càmera amb lector de matrícules per controlar l'accés restringit als veïns que hi tenen aparcament i als serveis.

Ros va concretar que els que hagin d'anar al port ho hauran de fer per la plaça Promontori. En tot cas, va afegir que la càmera no només vigilarà si el vehicle que entra en aquest espai és autoritzat, sinó que també comptabilitzarà el temps que un vehicle hi està estacionat. El regidor va precisar que aquesta mesura es pren per evitar que un vehicle que entri al passeig per descarregar s'hi estigui més temps del necessari.

Precisament, l'exalcalde i portaveu del PSC a l'oposició, Juli Fernández, va demanar al govern que es faci complir la restricció de vehicles. Segons ell, actualment hi ha «descontrol», cosa que entén que repercuteix negativament en l'objectiu de la reforma -pacificar el trànsit al passeig- i en la mateixa obra, ja que pot fer que s'aixequi el terra abans d'hora.

Ros va respondre que actualment a l'espera que arribi la càmera, hi ha la senyalització que precisa qui pot accedir al passeig i que la Policia Local també s'encarrega de controlar-ho.

Fernández, que va valorar satisfactòriament l'acabament de les obres, també va posar sobre la taula la «impressió» que alguna terrassa dels locals de restauració ocupa més metres quadrats que anteriorment.

Ros va precisar que les terrasses poden ocupar fins a 4,5 metres en el tram de la riera fins a la plaça Promontori, i que d'allí al port l'ocupació depèn de l'amplada del carrer. En aquest sentit, va afegir que, de fet, les terrasses han de retrocedir, cosa que tres ja ho han fet, mentre que dues o tres més tindran un marge de temps per adequar-se.

Finalment, respecte de la rebaixa en la taxa d'ocupació de via pública de les terrasses, afectades negativament per l'execució de les obres els darrers mesos, el regidor Lluís Ros va exposar que se'ls cobrarà a partir de l'1 de juliol, si bé va afegir que és un tema d'Hisenda, àrea que no té delegada i que és la que ha de precisar amb detall quin descompte se'ls aplicarà finalment.