L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat els tres projectes inclosos en la primera fase de desenvolupament de la zona esportiva: el de moviment de terres i urbanització de l'accés a la zona esportiva, el del pavelló nou i el del camp municipal d'esports nou.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Colomí, ha concretat que l'import dels tres projectes puja uns 3,1 milions d'euros. De moment, el Butlletí Oficial de la Província de Girona ha publicat l'edicte de l'aprovació inicial del projecte de moviment de terres i urbanització, per un import d'1.034.367,33 euros (IVA inclòs). Ara, aquest document es troba a informació pública perquè s'hi puguin presentar al·legacions. En tot cas, la tramitació dels tres projectes és quasi paral·lela.

Colomí ha explicat que la intenció de l'equip de govern és licitar i adjudicar el moviment de terres perquè és el primer pas que s'ha de fer per poder seguir després amb la construcció del pavelló i del camp d'esports. Així, els terminis expressats pel regidor són que a finals d'octubre o a principis de novembre comenci el moviment de terres per, posteriorment, arrencar l'execució del pavelló.

Colomí ha precisat que el camp d'esports haurà d'esperar més temps perquè en aquell espai hi van uns murs de contenció que també s'han d'executar. La previsió és que el camp d'esports estigui enllestit abans que el pavelló ja que el termini d'execució del primer és d'entre tres i quatre mesos, mentre que el del pavelló és de nou mesos.

D'aquesta manera, l'equip de govern compta que el camp d'esports ja sigui operatiu a l'inici de la temporada 2018/2019. El pressupost del pavelló és d'1,5 milions d'euros i, el del camp d'esports, de 600.000. Uns preus que es preveuen rebaixar a la licitació.

La zona esportiva s'ha de completar amb una segona fase que s'executarà el proper mandat que inclou completar la ronda Pau Casals i connectar els equipaments esportius actuals amb els nous, un projecte la redacció del qual ja està encarregada.