L'Ajuntament de Palafrugell ha presentat al·legacions contra el recurs d'apel·lació que la Generalitat va presentar a la desestimació judicial d'aturada cautelar de les obres del 'Ajuntament de Palafrugellxalet del GolfetAquest fet va ser destacat pel portaveu del PSC a l'Ajuntament, Juli Fernández, en el darrer ple municipal, qui evindenciava la contradicció dels dos partits que governen, ERC i quatre regidors de CiU, que tres mesos abans, estant les dues formacions a l'oposició, havien aprovat una moció on reclamaven que l'Ajuntament retirés les al·legacions que havia presentat contra la mesura cautelar que demanava la Generalitat. El regidor d'Urbanisme, Jaume Palahí (ERC), va argumentar que «entenem que s'ha de defensar la institució», la qual inclou tant l'antic govern com l'actual, a més dels tècnics municipals, que amb els seus informes han avalat la legalitat del xalet.

La petició de l'aturada cautelar de les obres del xalet per part de la Generalitat s'emmarca en el contenciós administratiu que ha interposat contra les llicències de l'obra -també n'hi ha un altre de la plataforma Salvem el Golfet-. Dins del procediment de petició de l'aturada cautelar, l'Ajuntament, aleshores governat en minoria pel PSC, l'Entesa i el regidor de CiU Lluís Pujol, va presentar al·legacions perquè el jutjat no l'acceptés. Abans que el jutjat resolgués, amb el govern liderat per Juli Fernández en minoria arran de la sortida dels quatre regidors de CiU, el grup d'ERC i els convergents van aprovar una moció reclamant que l'Ajuntament retirés les al·legacions, és a dir, que no s'oposés a la petició d'aturada de les obres que demanava la Generalitat. La mesura no es va aplicar perquè, segons el secretari, la moció no tenia cap efecte vinculant sobre l'òrgan que pot aturar les obres, l'alcalde o la junta de govern. Finalment, al maig, el jutjat va desestimar aturar les obres.

La Generalitat va recórrer aquesta decisió i l'Ajuntament ha mantingut el posicionament d'oposar-s'hi, malgrat que ara el govern està format per ERC i els quatre regidors de CiU, que tres mesos enrere havien demanat el contrari, com va destacar Fernández durant la seva internvenció: «Vostès, quan estan al govern fan una cosa, i quan estaven a l'oposició en feien una altra». Segons el socialista, aquesta situació demostra que «no tenen model de poble» i que el seu objectiu «no era enderrocar la casa de Calella, sinó l'enderroc del govern».

Palahí va respondre que «entenem que s'ha de defensar la institució», la qual cosa implica també defensar els actes de l'anterior govern. El regidor d'Urbanisme va manifestar que si el jutjat dona la raó a la Generalitat o a Salvem el Golfet, i va concloure «que sigui el jutjat el que es manifesti». Una solució que ja van trobar ERC i els quatre regidors de CiU per signar l'acord de govern ja que, malgrat votar conjuntament la citada moció de les cautelars, els convergents sostenen que el xalet del Golfet és totalment legal -la llicència d'obres la va aprovar una junta de govern de la qual formaven part-.

Palahí també va exposar que, respecta de la defensa de l'Ajuntament en aquest cas, havia donat l'ordre a l'advocat que se n'encarrega que no hi hagi «estratègia conjunta» amb els advocats del promotor de l'obra, Casa Calella SL. En aquest sentit, va exposar que dos advocats i un arquitecte del promotor havien acudit a l'Ajuntament plantejant aquesta «estratègia conjunta» de defensa entre les dues parts. Sobre aquest assumpte, Fernández va negar que amb el seu govern s'hagués «buscat una actuació -de defensa- conjunta amb la propietat».