L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir inicialment el projecte executiu per remodelar el passeig de Rius i Calvet. El consistori va anunciar el passat mes de novembre que reformaria l'espai amb una inversió d'1,17 milions d'euros amb l'objectiu de fer un rentat de cara a la façana marítima del municipi, ara molt «degradada». L'aprovació es va fer en un ple extraordinari celebrat ahir a les nou del matí i es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (TSF, ERC i PSC) i en contra de l'oposició (CiU, GdC, MES i la CUP).

En una roda de premsa posterior, l'alcalde, Carles Motas, va explicar que s'ha decidit ampliar la proposta inicial per renovar també tots els serveis públics que hi ha a la zona, ja que estan molt malmesos, no s'hi ha actuat des de fa més de 50 anys i la xarxa de clavegueram i aigua té canonades fetes d'uralita. A més, han optat per millorar la qualitat dels acabats de l'obra cobrint el passeig amb pedra natural.

Tot plegat, allargarà el procés i també ha encarit el projecte fins arribar als prop de 3 milions d'euros. L'actuació es farà en dues fases. La primera començarà a finals de novembre i s'allargarà fins al juny. S'aturarà coincidint amb la temporada turística i es reprendrà al setembre de l'any vinent. Motas va detallar que la previsió és que els treballs estiguin acabats entre el gener i el febrer de 2019.

El projecte preveu renovar l'aspecte del passeig i arranjar la zona de circulació de vehicles donant prioritat als vianants. Per fer-ho, es construirà una graderia semicircular sobre la platja amb una imatge d'amfiteatre. A més, s'engrandirà el calaix de formigó per on actualment desemboca la riera i d'aquesta manera se'n doblarà la capacitat. Finalment, l'Ajuntament contempla instal·lar una passera i alguns bancs damunt l'espigó que hi ha en aquesta banda de la badia, el de Sa Roca Grossa.

La futura graderia-amfiteatre que s'aixecarà damunt la platja és un dels punts clau del projecte. Per una banda, actuarà com a mirador damunt la badia i, per l'altra, permetrà instal·lar un escenari arran d'aigua per a fer-hi concerts d'havaneres, cinema a la fresca o acollir algun dels espectacles de petit format del festival Porta Ferrada.

La inversió es finançarà amb fons municipals a través del capítol d'inversions, tot i que l'alcalde ja ha anunciat que optaran a les subvencions públiques que puguin donar cabuda al projecte.

Afectacions a la mobilitat

Motas va admetre que l'actuació -una de les més importants que assumeix el municipi- tindrà afectacions en la mobilitat dels veïns. Per això, va avançar que obriran un període per informar-los on es faran reunions. En aquest sentit, va dir que l'obra és «necessària» i que tenint en compte l'estat en què es troben els serveis, «val la pena» fer una intervenció integral. «Creiem que el benefici final d'aquesta obra serà bo per a tothom», va afegir el batlle.