es de fa unes setmanes la plantilla d'Urbaser, responsable de la neteja del nostre municipi, estem patint una situació incòmoda que podria arribar a anomenar-se d'assetjament, per part d'algunes persones que de forma sistemàtica es dedica a prendre fotos dels i les operàries mentre realitzen la seva feina.

Aquest fet, que de forma puntual podria considerar-se un acte anecdòtic, portat a l'extrem acaba minvant la integritat de les persones que treballen per mantenir net el poble; la sensació de ser fiscalitzats, observats i perseguits. A aquests incidents s'hi suma el fet que des de fa un temps, diversos peons de neteja han patit episodis de persones que els increpen, recriminen i fins i tot insulten, tot i que després d'un seguit d'incidents d'aquest tipus, no s'ha pogut documentar que cap operari hagi estat actuant de forma il·lícita: sempre hem treballat de forma adequada i correcta.

Llavors... A què ve aquesta campanya d'assetjament? La plantilla, molts de nosaltres veïns i veïnes de la vila, podem entendre que hi hagi algunes persones descontentes amb certs aspectes del servei de neteja viària, però és del tot injust fer recaure la responsabilitat sobre la plantilla assalariada, que compleix metòdicament amb les seves obligacions laborals. En pro d'una entesa entre veïns i veïnes i la plantilla, per la nostra part existeix la total predisposició a atendre recomanacions, propostes, i fins i tot crítiques, però sempre de forma constructiva i respectuosa amb les persones i la seva tasca.

Més enllà de l'esforç dels treballadors i treballadores, l'organització dels serveis és responsabilitat de l'empresa adjudicatària, i en darrera instància, de l'Ajuntament, i qualsevol queixa fonamentada es pot adreçar a les entitats pertinents, sense necessitat d'assetjar la plantilla, que ha arribat a patir casos d'atacs d'angoixa, en tenir una persona que els fotografia a pocs metres mentre netejava.

Aquests incidents, totalment repudiables -en els que es pot arribar a indicis de delicte- s'han d'evitar a tota costa abans que arribin a mals majors.