L'Ajuntament de Palamós va iniciar ahir les Ajuntament de Palamósobres situada entre els barris de la Platja i de l'Eixample. L'actuació preveu, principalment, reduir l'alçada del mur existent per tal de fer la plaça més visible des de l'avinguda i no aïllar-la del conjunt, ha informat l'Ajuntament.

El projecte es basa en la reconversió del mur actual per un banc lineal però permeable que sigui més transparent, millorant d'aquesta manera la visual entre la zona de l'avinguda i la plaça. El banc tindrà tres tipus de seients. Hi haurà un tram purament de formigó, un amb el seient de fusta i un altre amb fusta i respatller. Aquesta diversitat dona resposta a les diverses concepcions d'ús de l'espai urbà que tingui cada usuari.

Les obres també inclouen la substitució de l'actual enllumenat de la plaça. Les sis lluminàries de les columnes annexes al mur se substituiran per unes de 25 w tipus led regulables per reduir la seva intensitat a mitja nit.

A més, a la zona de l'escenari, situat just al centre del mur, s'hi col·locarà una barana metàl·lica per evitar les caigudes. La barana es pintarà amb dues capes d'oxiron.

A banda, també és prevista la millora del paviment de sauló de la plaça, que es recobrirà amb una malla inferior per evitar que brotin les herbes i, així, reduir el cost del manteniment.

Aquest arranjament prové de la demanda de veïns i comerciants de la plaça per aconseguir que aquesta sigui visible des de l'avinguda, per on passen molts cotxes, i evitar que quedi desapercebuda amb el mur actual que en tapa la vista. Després de tres reunions entre l'Ajuntament de Palamós i els veïns van sorgir diverses propostes. Fruit d'aquestes reunions participatives, les propostes dels veïns s'han sumat al projecte, han afegit les fonts

Les obres de millora de la plaça dels Comtes tenen un cost de 29.000 euros i es preveu que estiguin enllestides en el termini màxim d'un mes.