Jutgen un mosso per indagar en els antecedents d'una parella de veïns

L'agent de Sant Feliu s'enfronta a una pena de tres anys de presó i a una multa de 6.000 euros

12.10.2017 | 07:09

Tres anys de presó i una multa de 6.000 euros per un delicte contra la intimitat. Aquesta pena és la que demana la fiscalia per a un agent dels Mossos d'Esquadra destinat a Sant Feliu de Guíxols, que va accedir a una base de dades policial per denunciar els seus veïns. També li demanen una inhabilitació de 8 anys, malgrat que des del 2010 ja no exerceix al cos, arran d'un expedient disciplinari que se li va obrir per aquest fet.

Dues denúncies

El cas es remunta al 2009. L'acusat havia presentat dues denúncies contra la parella que vivia al seu costat. La primera d'aquestes estava feta amb l'objectiu de posar en coneixement que la dona que vivia a la casa adjacent patia violència domèstica.

A partir de la base de dades Argos Perpol, va adjuntar els antecedents que acreditaven que ja n'havia patit anteriorment en una relació diferent. El mateix va fer a la segona denúncia, elaborada a títol personal, i contra la parella de veïns, on va adjuntar un document on es feien visibles els antecedents d'ella, juntament amb els d'ell, que en tenia de policials.

Tal com va especificar l'acusació, hauria dut a terme més d'una vintena de cerques per cadascun des del seu propi identificatiu, des del d'altres agents a qui havia demanat i, fins i tot, en algun cas, des d'altres comptes sense demanar cap tipus de permís.

Suspès de sou i feina

Durant el judici d'ahir, que es va celebrar a l'Audiència de Girona, l'acusat va optar per acollir-se al seu dret a no declarar. Els que sí que ho van fer durant tot el matí, van ser els diferents testimonis citats, entre els quals hi havia els denunciats i diferents agents de més i menys grau que formaven part de la unitat d'investigació de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols.

Una de les persones citades, va ser la instructora de l'expedient disciplinari, que va explicar que al seu moment ja el van suspendre de feina i sou per dues faltes greus. Una de revelació de secrets i una segona per desobediència a la normativa policial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Un foc crema un paller a Llofriu

Un foc crema un paller a Llofriu

Es desconeix què va originar les flames ahir, cap a dos quarts de tres de la tarda, i els bombers...

El port de Palamós es manté a la junta directiva de Medcruise

El port de Palamós es manté a la junta directiva de Medcruise

El port de Palamós continuarà formant part de la junta directiva de...

La Fira de la Poma d´Ullà en ven més de 5.000 quilos

La Fira de la Poma d´Ullà en ven més de 5.000 quilos

La Fira de la Poma d'Ullà, que es va celebrar diumenge per onzè any consecutiu, es...

Crema totalment un paller a Llofriu

Set dotacions dels bombers s'hi han desplaçat per les tasques d'extinció, que segons fonts del cos...

Onzena edició de la Fira i el mercat de la Poma d´Ullà

El centre del poble d’Ullà va acollir durant tot ahir la celebració de la Fira...

Enllaços recomanats: Premis cinema