El Flors i Violes més reivindicatiu evoca el drama dels refugiats que arriben per la Mediterrània de la mà de l'artista Pau Ristol i la seva obra La visita inesperada.

El festival que dóna la benvinguda a la primavera a Palafrugell ofereix a partir d'avui la seva basant més reivindicativa que reflexiona sobre l'arribada d'immigrants a la vella Europa.

La visita inesperada es una crua reflexió d'un drama humanitari que tenim a prop i que afecta a moltes persones.

Pau Ristol ha convertit el Passeig de LLafranc en un impactant obra d'art que vol aixecar veus contra un drama que ja dura molt de temps.

Aquest pont de Maig, Palafrugell i el seu entorn es transformen gràcies a Flors i Violes 2018, un festival de primavera que envaeix Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu durant cinc dies amb més de 200 espectacles i activitats, la transformació de més de 50 espais a càrrec d'artistes de primer nivell i un munt de sorpreses dins la programació d'enguany de Flors i Violes.

Flors i violes 2018 es converteix en un aparador ple d'espectacles, circ, màgia, gastronomia, rues... pensat per a tots els públics: des del més familiar i infantil, passant pels enamorats de la gastronomia del Baix Empordà i internacional fins als amants de la música amb grups destacats de l'escena catalana (Mishima, Miquel Abras, Sara Terraza, entre d'altres).