El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, va anunciar ahir que el seu grup presentarà un veto al Senat als pressupostos generals de l'Estat (PGE), al marge dels de CiU i ICV-EUiA, després que el Govern rebutgés el gruix de les seves esmenes als comptes, dirigides a aportar més recursos per al desplegament de la llei de dependència i al fons d'immigració.

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva d'ERC, va explicar que el partit ha decidit presentar el seu propi veto, que farà que els comptes siguin tornats al Congrés. Tot i això, Ridao va reconéixer que el veto és "inoperant i absurd", perquè permetrà al Govern aprovar els Pressupostos sense necessitat de negociar esmenes. Va opinar que el PSOE ha perdut una "oportunitat de ser lleial a si mateix i a Catalunya" en rebutjar les esmenes d'ERC.

"Em sap greu que ens hàgim vist obligats a presentar aquest veto, en primer lloc perquè el PSOE no li fa perdre el son (el veto), i perquè és tan inoperant i tan absurd des d'aquest punt de vista, que farà tirar endavant els PGE sense haver negociat, per exemple, la millora d'algunes partides com la de la llei de dependència", va afirmar.

Va reconéixer, que, sota el seu criteri, "hauria estat molt millor que tots (CiU, ERC i ICV), des de la unitat d'acció", haguessin "condicionat el PSOE" negociant esmenes "fonamentals".