El secretari general del PP català, Jordi Cornet, va criticar ahir el "malbaratament dels diners dels catalans en les excentricitats del tripartit". Cornet feia aquesta crítica en referència al mig milió d'euros que el Govern ha destinat per a un diccionari "en línia".

En un comunicat, el Partit Popular català qualifica de "vergonyós" que la primera mesura de l'Executiu català després de conèixer l'increment de l'atur a Catalunya el juliol sigui gastar més de 500.000 euros en el manteniment d'una web destinada a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.

Per tot això, Cornet va reclamar al president de la Generalitat, José Montilla, que es prioritzin els recursos a solucionar "els verdaders problemes dels catalans, com la crisi i l'atur". L'atur a Catalunya va pujar en 7.664 persones al juliol i va registrar l'augment més fort de les quatre comunitats on la desocupació també ha crescut: Múrcia (1.871), el País Basc (606) i Navarra (149).

El PPC considera que el president Montilla "ha perdut les regnes" del Govern català i que no pot actuar ni prendre decisions perquè depèn dels seus socis. Segons el secretari general del PP català, Jordi Cornet, "cada partit que integra el Govern busca el seu propi interès sense preocupar-se dels interessos dels catalans".