El jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música es resisteix a citar a declarar per ara Fèlix Millet i Jordi Montull per interrogar-los sobre el suposat pagament de comissions a CDC, a l'espera que els pèrits ratifiquin els seus informes sobre el desviament de fons de l'entitat.

Segons van informar fonts judicials, en un acte, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, va ajornar ahir més de tres setmanes la ratificació de les pericials de l'auditora Deloitte i de l'Agència Tributària, que va assenyalar per als pròxims dies 18 i 25 d'octubre, respectivament. A més, respecte a la petició de les acusacions que Millet i Montull declarin de nou per respondre dels fets que s'han conegut en l'últim any, com l'informe d'Hisenda que apunta al presumpte pagament de comissions a CDC, Solaz es va limitar a assenyalar que ho resoldrà una vegada estiguin ratificades les pericials.

Al posposar la citació dels perits, inicialment assenyalades per als dies 27 de setembre i 1 d'octubre, Solaz -criticat per alguns dels seus col·legues per la seva lentitud en aquesta causa- va accedir a la pretensió de les defenses de Millet i Montull, que el van demanar ajornar un mes les pericials al·legant que no disposaven de prou temps per analitzar els informes. La Fiscalia, de la seva banda, es va mostrar partidària que la pericial es prorrogués deu o quinze dies, mentre que l'acusació particular exercida pel Consorci del Palau de la Música es va oposar a posposar-la.

Possible pagament

L'ajornament de la pericial de l'Agència Tributària, que va revelar que Millet hauria pagat a CDC comissions procedents d'empreses adjudicatàries d'obra pública, podria provocar que la nova declaració dels saquejadors confessos del Palau es demorés més enllà de les eleccions catalanes del pròxim 28 de novembre, encara que tampoc és descartable que coincideixin en plena campanya.

La Fiscalia, en una petició a la qual es van sumar les altres acusacions, considera necessari que Millet i Montull declarin per segona vegada en aquesta causa -que discorre paral·lela a la del cas de l'Hotel- per respondre davant les noves revelacions del saqueig, conegudes des de la seva declaració com a imputats a l'octubre passat. De fet, en la primera declaració dels principals imputats per l'espoliació, després de la que el jutge els va deixar en llibertat provisional, ni tan sols es coneixia el resultat de les auditories provisionals, que van elevar a un mínim de 20 milions un desviament de fons que Millet i Montull limitaven a 3,3 milions en la seva confessió.