El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va assegurar que la plataforma organitzadora de la consulta sobiranista a la ciutat se sentiria "satisfeta" si la participació superés el 10% entre els 1,4 milions de convocats a votar diumenge, i fins i tot va confiar a superar el 12% de la consulta sobre la reforma de l'avinguda Diagonal.

En roda de premsa per presentar el dispositiu de diumenge, va descartar que després de la de Barcelona es prepari una consulta per a tot el territori català, i va recordar que, amb les del pròxim cap de setmana, més de 500 municipis n'hauran organitzat una.

Amb la de Barcelona es tanca l'onada de consultes iniciada a Arenys de Munt el 2009, i malgrat que el moviment arriba a la fi, Bosch va assegurar que no es plantegen crear un partit: "No ho farem; estigueu tranquils. Ja tenim bastants amb els que hi ha. El que ha quedat clar és que les consultes són un procés històric que ha fet evolucionar moltes mentalitats". Va recalcar que la relació que han mantingut els organitzadors tant amb l'actual Govern com amb el tripartit ha estat la mateixa, "no excessivament intensa", tot i que va reconèixer que la Generalitat s'ha mostrat a cada moment cordial i ha cedit urnes. El que sí que va lamentar és que alguns polítics, sense donar noms, han encoratjat l'abstenció amb "certa coacció".