El conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, veu "dificilíssim" que el Govern pugui complir amb el seu objectiu de reducció del dèficit si no aprova un ajust addicional i va recomanar, per exemple, la paralització de l'arribada de l'AVE a Extremadura.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Mas-Colell es va mostrar convençut que el Ministeri d'Economia "intenta fer els deures", encara que veu "dificilíssim" que ho aconsegueixi abans de final d'any si no es prenen algunes mesures que ell creu factibles perquè, almenys algunes d'elles, no tindrien repercussió en els ciutadans. En aquest sentit, va assenyalar que no sap si la ciutadania notaria que es cancel·lessin les obres de l'AVE d'Extremadura.

Les paraules de Mas-Colell no van agradar al president del PP d'Extremadura i candidat a la presidència de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, que va manifestar que els extremenys "no han de pagar els problemes financers de Catalunya".

"El tren d'alta velocitat extremeny ja s'ha encarregat el PSOE de retardar-lo diverses vegades", va exposar el líder popular en nota de premsa.