El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha qualificat la Llei Òmnibus com un "atac a la democràcia" perquè resta poder de participació als agents socials en els òrgans on es desplega el diàleg. Segons Gallego, el Govern ha aprovat la llei, que afecta, segons ha dit, a aspectes que es van acordar amb amplis consensos, sense un debat social previ. Així, Gallego ha lamentat que l'executiu català hagi fet servir una "tàctica legislativa de dubtosa legalitat constitucional". El sindicat entén que l'aprovació de la llei és "preocupant" perquè consolida un canvi cap a un model que, segons el seu secretari general, prima els negocis per davant dels interessos de la ciutadania.

CCOO de Catalunya ha criticat tant la forma com el contingut de la Llei Òmnibus. Segons el seu secretari general és "preocupant" sobretot perquè incideix en la concertació social. Per un costat, ha dit, la llei modifica, sense un debat públic previ, normatives que s'havien acordat amb un ampli consens. A més, ha lamentat que la llei limita la participació dels agents socials i ciutadans en els òrgans on es desplega el diàleg com ara el Consell Assessor de l'Habitatge o el Consell de Direcció de l'Agència Catalana de Consum.

Gallego també ha lamentat el fet que la llei Òmnibus "sentencia" el model social. Segons ha explicat, amb aquesta iniciativa ha quedat clar que el que amb els pressupostos es podia interpretar com un canvi conjuntural és en realitat un canvi estructural que aboca Catalunya cap a un model basat en la "mercantilització" d'alguns serveis públics i que prima els interessos dels negocis i dels 'lobbies' empresarials davant les necessitats dels ciutadans. Així, segons el líder sindical català la provisió de drets socials i la protecció del medi ambient "queden supeditats als interessos econòmics".

Per tot això, CCOO ha demanat la retirada de la llei i ha anunciat que proposarà en el si de la Plataforma Prou Retallades portar a terme una resposta conjunta. Segons Gallego, aquesta mateixa tarda se celebrarà una reunió de la plataforma on es debatran les possibles accions de protesta contra aquesta normativa. El secretari general de CCOO ha avançat que encara no sap quin tipus d'acció faran, però ha assegurat que s'ha de posar de manifest el descontent de la gent.

El secretari general de CCOO de Catalunya ha demanat el Govern que sigui "sensible" i escoltar el que diu la gent. En cas que no sigui així, ha afegit, el malestar social que ja existeix a la societat civil catalana acabarà expandint-se més i pot derivar en una fractura de la cohesió social que faria trontollar la convivència i pot derivar en conflictes.