Els sindicats i el Tribunal Laboral no han arribat a cap acord a la reunió celebrada aquest dijous, segons ha explicat a l'ACN el responsable de transport sanitari de la UGT de Catalunya , Lluís Pérez. Així, els representants dels treballadors mantenen la convocatòria de vaga indefinida a partir del 26 de juliol en el sector del transport sanitari urgent. Està previst però que els sindicats es trobin aquest divendres amb algun representant del Departament de Salut per tal d'avançar en la negociació. Pérez ha explicat que la seva principal demanda és que no s'apliquin retallades en aquest àmbit ja que el que queda repercutida és la qualitat de l'atenció.

A banda d'aquesta vaga, el passat dimarts el transport sanitari tant urgent com no urgent va iniciar una vaga de quatre dies que finalitzarà demà. Pérez ha considerat "molt desafortunades" les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, durant els darrers dies sobre aquesta qüestió i ha criticat que "sembla que no vagi amb ell" l'assumpte.

El conseller va destacat aquest dimecres la "irracionalitat" que, per a ell, suposa que s'hagi convocat una vaga indefinida en el transport urgent per "defensar el malat" i "es punxen rodes d'ambulàncies" i "s'impedeix" la circulació d'ambulàncies "amb piquets".

El portaveu ha desmentit aquestes acusacions, que s'han reiterat aquest divendres per part de la patronal La Unió Catalana d'Hospitals, que a través d'un comunicat ha assegurat que s'estan produint "boicots i retencions" als vehicles que realitzen els serveis mínims, especialment a les comarques del Vallès. La Unió ha lamentat "la situació de conflicte" i ha encoratjat a les parts a arribar a un acord, tot posant-se a la seva disposició.