El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha retret als metges que en la seva convocatòria de vaga facin reivindicacions salarials "impossibles" de complir i ha alertat que l'aturada comportarà "molèsties" als ciutadans perquè s'hauran de reprograma i "cancel·lar" visites. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Homs ha considerat que la vaga convocada per Metges de Catalunya pels dies 15 i 16 de novembre és "per reivindicar increments salarials". En concret, el sindicat reclama tornar al nivell retributiu dels facultatius del 2010, cosa que Homs ha dit que "no es produirà" perquè és "impossible" i que "no hi ha discussió de cap mena".

Després que el sindicat Metges de Catalunya anunciés aquest dilluns que farà vaga els dies 15 i 16 de novembre en contra de les retallades i reclamant recuperar el nivell retributiu i l'activitat assistencial del 2010, Homs ha considerat que el sindicat fa reivindicacions "que són impossibles" i ha assegurat que el president del sindicat, Albert Tomàs, "ho sap".

Entre aquestes ha destacat la reclamació de recuperar el nivell retributiu del 2010, cosa que ha assegurat que "no és possible", entre d'altres perquè des de llavors fins ara el govern espanyol va aprovar el decret de la reducció del 5% del salari de tots els treballadors públics, entre els que estan els facultatius. "Haurem de reprogramar les visites per un objectiu que no és assolible", ha declarat.

Reprogramar visites

Ha dit però que la vaga és "legítima" i que, per tant, el Govern haurà de dictar serveis mínims. Ha alertat que això comportarà que s'hagin "de reprogramar milers de visites", el que vol dir, "cancel•lar" l'atenció que tenien programada.

Per això, ha lamentat "l'afectació directa a l'usuari" i les "conseqüències socials". Per això ha dit, que "si es tracta d'analitzar les conseqüències socials, aquesta vaga tindrà com a conseqüència que s'hauran de reprogramar milers de visites".

Per últim, ha considerat que si la vaga fos en contra dels efectes socials de les retallades "CCOO li donaria recolzament", mentre que el sindicat va informar aquest dilluns mitjançant un comunicat que la convocatòria era una mostra "d'irresponsabilitat".

D'altra banda, Homs ha mostrat la seva sorpresa perquè el sindicat faci algunes reclamacions que "han signat" en alguns centres on tene representació.