Més de 2.500 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns mentals poden perdre la seva ocupació a Catalunya si s'aprova el projecte de llei de pressupostos de l'Estat, que retalla un 56% les partides per a la inserció i elimina la discriminació positiva per als discapacitats psíquics.

Segons que van denunciar les dues grans agrupacions de discapacitats intel·lectuals de Catalunya, Ammfeina i Dincat, el projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) "ni tan sols garanteix el finançament del 50% del Sou Mínim Interprofessional (SMI) als Centres Especials de Treball (CET), d'obligat compliment normatiu".

Les dues federacions van advertir que amb això "es posa en risc a curt termini més de 2.500 llocs de treball protegits d'especial dificultats dels 7.300 que hi ha actualment a Catalunya repartits en 100 entitats sense ànim de lucre".

"També perillen les entitats que apostaven pel Treball amb Suport com eina per integrar a aquests col·lectius en l'empresa ordinària i que en els últims dos anys havia atès a més de 4.500 persones en programes d'inserció especialitzades d'entitats socials", segons Ammfeina i Dincat.

"La destrucció d'ocupació, juntament amb l'atur de creació de places de centres ocupacionals, aboquen a aquest col·lectiu a un retorn a casa", van alertar.