El Govern ha acordat nomenar Roger Albinyana nou secretari d'Afers Exteriors en substitució de Senén Florensa, que s'ocuparà de l'Institut Europeu del Mediterrani (IEMed), una consorci integrat per la Generalitat, el Ministeri ?d'Afers Exteriors i l'Ajuntament de Barcelona. A més, Joan Vidal, fins ara cap de l'oficina del president, serà el nou director general de Coordinació Interdepartamental.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va explicar que la voluntat és fusionar l'antiga i la nova tasca de Vidal en un únic càrrec. D'altra banda, Gerard Figueras, fins fa poc president de la JNC, serà el nou director del Consell Català de l'Esport.

El Govern català va aprovar altres nomenaments durant la reunió del seu Consell Executiu. En l'àmbit del Departament d'Economia, Olga Tomàs serà la nova directora de serveis; en el marc d'Empresa i Ocupació, Antoni Maria Grau serà el director general d'Indústria; Jordi Sellas ha estat nomenat coma nou director general de Promoció i Cooperació Cultural, i Laura Borràs serà la directora de la Institució de les Lletres Catalanes.