Els partits favorables al dret a decidir seguiran negociant el text de la declaració sobiranista que votaran el dia 23 en el Parlament pendents que el PSC flexibilitzi la seva postura per a aconseguir consensos, mentre la Taula ha rebutjat els recursos de PPC i Ciutadans per frenar la iniciativa. Els cinc grups que estan a favor del dret a decidir van acabar ahir sense acord una reunió per tractar de consensuar la declaració catalana de sobirania, i van emplaçar el partit més reticent, el PSC, a presentar una contraproposta.

El portaveu de CiU, Jordi Turull, va explicar que cap dels grups que negocien (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP) posa en dubte el principi de legalitat, "però si aprofundim en quina legalitat en concret cal basar (el referèndum d'autodeterminació) és quan apareixen discrepàncies". Sobre la definició del poble de Catalunya com a subjecte polític i jurídic que disposa de sobirania per exercir el dret a decidir, Turull va recordar que cada vegada que els catalans voten en referèndum un Estatut, com ja ha ocorregut diverses vegades, "exerceixen la seva sobirania com a subjecte polític".

Des del PSC, el seu portaveu parlamentari, Maurici Lucena, va indicar que "la línia vermella" del seu partit és la legalitat del procés, i va opinar que "encara queda camí per recórrer". Tot i que hi ha acord que el text ha de contenir una apel·lació al principi de legalitat, el PSC vol més garanties perquè "no hi hagi cap dubte que el procés es fa en el marc de la legalitat vigent", va afirmar Lucena. En qualsevol cas, el líder del PSC, Pere Navarro, va rebutjar treure "del compromís i l'embolic" el president Artur Mas en el procés que impulsen CiU i ERC, i va assegurar que no tolerarà pressions d'ERC, ni lliçons de "patriotisme".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va explicar que en les negociacions es percep una bona predisposició per consensuar un text, per la qual cosa es van emplaçar a seguir treballant durant el cap de setmana a fi de tancar un acord dilluns. Pel que fa a les peticions de PPC i Ciutadans (C's) perquè la Mesa del Parlament reconsiderés l'admissió a tràmit de les propostes de declaració, aquest últim òrgan les va desestimar després de valorar un informe jurídic que indica que no correspon a la Taula valorar el contingut polític de les iniciatives sinó únicament si compleixen els requisits formals.

En canvi, des del PPC, el seu portaveu parlamentari, Enric Millo va lamentar que hagin estat desestimades les peticions perquè creu que "estan fora de la llei".

Per part d'ICV, Joan Herrera va emplaçar al PSC a "no refugiar-se en postures maximalistes" al negociar la declaració del Parlament, i va criticar que demani retirar el reconeixement que el poble català és el subjecte polític i jurídic.