La mala combustió de la calefacció a l'església de Gualba, al Vallès Oriental, va deixar un total de 42 persones intoxicades per inhalació de monòxid de carboni, segons van informar els Bombers de la Generalitat.

D'aquestes 42 persones, 23 van ser donades d'alta "in situ", quatre es van desplaçar pels seus propis mitjans al CAP de Gualba, mentre que les altres 15 van ser evacuades a centres sanitaris: 12 a l'Hospital de Palamós (9 lleus i 3 greus), que van requerir els serveis de la cambra hiperbàrica. Es tracta d'una dona de 81 anys, d'una altra dona de 50 i d'un nen de 8. Dues persones més van ser ateses a l'hospital Moisès Broggi (lleus però tractats a la cambra hiperbàrica) i una persona a l'hospital de Sant Celoni.

Els Bombers van ser alertats a les 21.25 hores de dissabte d'un suposat cas de mala combustió d'uns cremadors a l'interior de l'església parroquial de Sant Vicenç de Gualba, on s'hi celebrava el 3r Festival de Música dins el marc de la Festa Major d'Hivern.

El concert va aplegar unes 130 persones i, un cop acabat el recital, diverses persones es van anar personant a l'església per comunicar que es trobaven malament. Immediatament es van activar 3 dotacions dels Bombers, efectius de la Creu Roja i 8 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques, que va muntar un Centre Mèdic Avançat a l'edifici de l'Ajuntament. Els bombers van revisar la instal·lació del temple i van certificar que els calefactors feien mala combustió.

Ahir al matí es van tornar a realitzar les mesures de monòxid de carboni i van resultar negatives, fet que va comportar la reobertura del centre parroquial amb normalitat.

D'aquesta manera, l'església de Gualba va reobrir, això sí, amb les estufes apagades.

El rector, Carles Matilla, va admetre que ahir van viure "moments difícils", però que per sort "no ha passat res greu". Tot i que els calefactors havien passat la revisió l'any 2010, avui el capellà demanarà que els tècnics de la companyia els inspeccionin.

De tots els afectats -entre els quals hi ha l'alcalde de Gualba que va passar la nit a l'Hospital de Palamós per rebre assistència a la cambra hiperbàrica- cap d'ells continuava ingressat ahir. Tot i que, per sort, tot va quedar en un ensurt, entre els assistents i els veïns de la població la intoxicació era en boca de la majoria de converses.