L'advocat de la població lleidatana de Balaguer, Pompili Roiger Blanch, va confirmar que la matinada de dilluns va ser assaltat a casa seva per cinc persones encaputxades i armades, que es van emportar 6.000 euros que el lletrat tenia guardats en una caixa forta en previsió de possibles robatoris.

Roiger va dir que un comissari li va recomanar fa temps tenir una mica de diners a casa per si l'assaltaven. L'advocat va detallar que tot va succeir al voltant de dos quarts de tres de la matinada quan la seva dona va sentir un soroll a la cuina, va baixar a veure què passava i s'hi va trobar un home encaputxat que la va tirar a terra.

La dona va cridar el seu marit, que en despertar-se es va trobar al costat del llit un altre home encaputxat que el va fer baixar al pis de sota, on el van lligar juntament amb la seva dona. Els lladres eren cinc, anaven totalment tapats i tenien un fort accent de l'Europa de l'Est, segons va explicar. Només un d'ells portava pistola mentre que la resta anaven armats amb un tornavís i van dir que buscaven la caixa forta de la casa.

Roiger explica que llavors els va dir que l'única caixa forta que tenia era al garatge, on tenia guardats 6.000 euros, que els lladres van agafar.

Els fets

Malgrat això, els assaltants van seguir insistint que a la casa hi podria haver més diners, i el lletrat explica que un dels lladres que parlava una mica de castellà li va reclamar que li digués on tenia l'altra caixa forta, perquè l'havien informat que era un empresari amb molts diners. L'advocat li va contestar que l'havia informat malament perquè ell no és un empresari sinó un professional i que no tenia diners sinó moltes hipoteques.