La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté l'alerta del pla Inuncat davant la previsió de fortes tempestes aquest dimarts a la tarda a les comarques del Pirineu i Prepirineu. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts i anar acompanyats localment de calamarsa o pedra i vent ratxejat. Les comarques amb més risc de tempestes fortes fins a la mitjanit són la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Noguera, Solsonès, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Osona, Ripollès i Garrotxa. De cara a demà dimecres, la situació de forts xàfecs es manté i és possible que s'estengui a diverses comarques del litoral i prelitoral.

La previsió meteorològica indica que les pluges s'estendran dimecres durant el dia a tot el país excepte a les Terres de l'Ebre. De nou, al vespre, s'espera que els ruixats es concentrin al nord de Catalunya. L'SMC preveu que l'episodi de pluges intenses pugui allargar-se fins dijous.

Protecció Civil recomana a la ciutadania en general precaució a prop de lleres, rius i guals i passos subterranis: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació. No s'ha de deixar mai el vehicle aparcat en rieres, encara que estiguin seques.

D'altra banda, segons les informacions facilitades per Endesa Generación i l'Agència Catalana de l'Aigua continuen les maniobres ordinàries d'algunes presses i, com a conseqüència d'aquestes, els cabals dels rius són superiors als habituals. Destaquen el desembassament de 41 m/3s a l'Embassament de Lleida (a la Conca del Segre) o els 25 m/3s a Talarn (a la Conca de la Noguera Pallaresa).