El número 2 de Ciutadans (C's), el parlamentari Jordi Cañas, va ser promotor de l'edifici de la plaça Bages de Manresa que ha de ser enderrocat per ordre judicial per haver-se construït de forma que no s'ajusta al planejament urbanístic de la ciutat. Segons informava ahir Regió 7, del mateix grup editorial que Diari de Girona, quan Cañas exercia de promotor immobiliari mitjançant l'empresa Serveis Immobiliaris 2002 SL encara no tenia activitat política, però, dilluns, la seva vinculació a una empresa de nom molt similar, SY Servei Immobiliari SL, li va valer l'admissió a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'una querella per estar presumptament implicat en un frau de 429.203 euros en l'impost de societats mitjançant un entremat societari immobiliari el 2005.

La decisió

Cañas va renunciar ahir a ser portaveu del seu grup al Parlament mentre duri la investigació oberta contra ell pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un presumpte delicte de frau fiscal.

Cañas va confirmar la seva renúncia en una roda de premsa, després de comunicar la seva decisió personal al líder del seu partit, Albert Rivera, i a la resta del grup de Ciutadans, i la va justificar per la necessitat d'assumir la seva responsabilitat personal i que el procés judicial que l'afectava "no interfereixi en les iniciatives parlamentàries" de la seva formació.

La renúncia de Cañas a ser portaveu del seu grup no suposa que abandoni també l'escó, el qual conservarà mentre no sigui acusat formalment o el procés es dilati més del compte.