El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha reprotxat a alguns partits de l'oposició les acusacions abocades contra CiU per "atacar" altres objectius, i els ha demanat que, en benefici de la cambra catalana, no s'erigeixen en "justiciers" en el cas Pujol.

El Parlament ha aprovat avui per unanimitat la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol perquè expliqui els seus comptes amagats a l'estranger durant més de trenta anys, tot i que encara no s'ha concretat el dia exacte de la compareixença, decisió que ja li ha estat comunicada oficialment per la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

Durant la seva compareixença a la Comissió d'Assumptes Institucionals, Turull ha explicat que el seu grup recolza la compareixença de Pujol perquè la seva confessió "ha tingut un impacte molt notable" en la societat i els catalans "volen escoltar-lo", perquè és "bo" per al propi expresident català i pel benefici del Parlament que "el va escollir" diverses vegades.

En aquest sentit, i després de recordar que existeix una via judicial, el portaveu de CiU ha fet una crida als partits de l'oposició a "fer la nostra feina" per "reforçar" el Parlament: "Si algun vol utilitzar la cambra per erigir-se en justiciers, aquesta no quedarà reforçada", ha advertit Turull.

Per això, el també president del grup de CiU ha demanat que aquesta compareixença serveixi perquè Pujol doni explicacions "i cadascú tregui després les seves conclusions" i no com un "instrument per atacar altres objectius": "Ja avisem que no se'n sortiran i defensarem el bon nom de CiU", ha afegit Turull, en referència a les acusacions d'alguns grups contra aquest partit pel cas Pujol.

Turull, d'una altra banda, ha recordat el cas de l'espionatge polític i ha retret a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, la seva negativa a comparèixer al Parlament.