dia de celebració a les administracions i als establiments que ahir van repartir sort.Dependentes, familiars, i clientes de la sabateria Va de Pas de Mollerussa, amb una ampolla de cava a les portes de l'establiment, celebrant que els ha tocat un cinquè premi de la loteria de Nadal.Els treballadors de l'administració número 4 de Manresa brinden amb cava després de conèixer la notícia.La responsable de l'administració número 1 de Mollerussa, amb el seu fill i un cartell amb el número 74.012, guanyador d'un cinquè en la rifa i del qual es van vendre 32 sèries.

A Catalunya, només uns 165 milions dels 2.240 que repartia ahir la loteria de Nadal es van quedar a les localitats catalanes, on aquest any la grossa va passar de llarg. Òbviament, l'Hospitalet de Llobregat va ser la població protagonista a Catalunya, ja que hi van anar a parar 148,7 milions entre el segon i el tercer premi. Així, l'administració número 36 de l'Hospitalet va vendre en total 55 sèries del segon premi, per un valor de 68,7 milions d'euros. Algunes d'aquestes sèries van anar a parar a Gavà, tot i que el segon premi també va deixar alguns altres guanyadors -a part de Girona i Lloret- a Barcelona, Barberà del Vallès, Esplugues de Llobregat, Ripollet, Igualada, Sant Andreu de la Barca, Santa Susanna o Mataró, entre altres, que van recollir prop de 3,5 milions.

Pel que fa al tercer premi, es va vendre de forma íntegra a l'administració número 37 del centre comercial Gran Via II de l'Hospitalet i gran part del número, per tant, es va repetir entre botiguers d'aquesta superfície. Així mateix, més enllà de l'Hospitalet -i del segon i del tercer premi-, el conjunt de Catalunya també es va quedar parcialment amb dos quarts premis i diversos cinquens. En detall, pel primer quart premi (el 07617) es van repartir prop de 280.000 euros entre Barcelona, Badalona, Terrassa, Manresa, Tarragona, Sant Andreu de la Barca, Vallirana, Lleida, Tàrrega i Alcarràs, a part de Roses i Blanes, entre altres localitats. Pel que fa al segon quart premi -el 67009- va tocar uns 80.000 euros a Barcelona, Sort i Sant Sadurní d'Anoia, a més de Girona.

Tot i això, ahir el quart premi no va ser gaire celebrat. Per exemple, els responsables de l'administració número 4 de Manresa van brindar amb cava després de conèixer que havien repartit un dècim del quart premi de la loteria de Nadal. L'encarregada del local, Maite Troy, va rebre amb alegria la notícia i va dir que és una fantàstica manera d'inaugurar la nova administració, ja que sols fa vuit mesos que s'ha traslladat des de la carretera Santpedor. Ara bé, l'afortunat no va fer acte de presència, tot i que sí algun curiós i també periodistes.

Cinc cinquens

Catalunya va pessigar ahir en total cinc cinquens premis. En concret, el 52028, el 67924, el 60090, el 74012 i el 32306. El número 32306 es va vendre de forma íntegra entre l'administració 2 de Sitges, que va repartir un total de 140 sèries, i l'administració número 1 de Cubelles, amb 20 sèries. Mentrestant, sobre el número 52.028, se'n van vendre 3,6 milions a una administració del centre comercial Diagonal Mar -a la ciutat de Barcelona-. Pel que fa al 67294, va repartir 2,28 milions a Mataró, Gelida i Viladecans. De la resta dels cinquens premis, es van vendre sèries i dècims a diverses localitats d'arreu de Catalunya. En el cas de La Bruixa d'Or de Sort, va repartir uns 30 milions d'euros entre els seus clients.

Un dels cinquens va tocar a la sabateria Va de Pas de Mollerussa, on es va repartir bona part del premi, que va vendre 32 sèries a través de l'administració número 1 de la capital del Pla d'Urgell. La responsable de l'administració, Marta Barcala, va estar satisfeta de repartir un premi després que el juliol estrenés un nou local. A més, la propietària de Va de Pas, Cris Garcia, va explicar que els diners del cinquè premi seran benvinguts.