El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recordat avui al president català, Artur Mas, que amb les seves explicacions estava donant la seva "paraula" als catalans, que han viscut un "gran escàndol" amb la confessió de l'expresident Jordi Pujol sobre els comptes de la seva família a l'estranger.

Iceta ha intervingut avui en representació del grup socialista davant la comissió del Parlament sobre frau i evasió fiscal que investiga el cas Jordi Pujol.

Durant la seva interpel·lació al president de la Generalitat, Iceta ha recordat a Mas que les seves explicacions no van dirigides a ell, sinó a tots els catalans "als quals els està donant la seva paraula".

"Hem de posar-nos a la pell dels ciutadans, que han vist un escàndol molt gran amb la confessió de l'expresident català després de més de trenta anys i un enriquiment que aixeca moltes sospites", ha dit el dirigent socialista en al·lusió al suposat increment patrimonial de membres de la família Pujol.

Iceta ha centrat la seva intervenció a interrogar Mas sobre el compte que el seu pare va obrir a l'estranger, sobre els casos Palau i Pujol, així com sobre la trama de les ITV, cas aquest últim que ha provocat la compareixença del president en aquesta comissió.

El dirigent socialista ha afirmat que les explicacions del president català han de servir per "tranquil·litzar" l'opinió pública catalana i poder esvair qualsevol "ombra de dubte sobre corrupteles", ja que aquests casos poden "afectar la credibilitat" d'una institució com la de la Generalitat.