Detenen a Cornellà dos persones per reclutar islamistes radicals

El Ministeri de l'Interior afirma que administraven i difonien a les xarxes socials i en reunions privades material de propaganda

05.11.2015 | 07:21

La Guàrdia Civil va desplegar una operació antiterrorista dirigida pel Jutjat Central número 1 de l'Audiència Nacional i la Fiscalia de l'Audiència Nacional on van detindre dues persones -totes dues d'origen marroquí (un amb nacionalitat espanyola)- a Cornellà de Llobregat presumptament vinculades a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l'organització Estat Islàmic.
Segons el ministeri, a través de les xarxes socials haurien mantingut contactes amb individus de zones de conflicte oferint-los suport i ànim per continuar les seves activitats. També haurien participat de manera activa i directa a l'aparell de propaganda de l'Estat Islàmic mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d'aquesta organització terrorista, enaltint els seus membres i a l'organització.
Els detinguts serien responsables de la creació de perfils per visionar arxius de tot tipus, com imatges, vídeos i documents, produïts per l'Estat Islàmic, i posteriorment els divulgaven a altres usuaris a través d'altres xarxes socials o els compartien directament amb altres individus a les trobades privades que mantenien.
Les activitats de proselitisme, també segons Interior, haurien tingut la intenció de persuadir a les persones que hi assistien d'integrar-se a l'Estat Islàmic i desplaçar-se a zones de conflicte. L'operació continua encara oberta.
Un dels registres es va produir en un edifici on fa uns mesos ja va tenir lloc un escorcoll i detenció també per presumpta vinculació amb Estat Islàmic, segons van coincidir a assenyalar diversos veïns. Quan passaven pocs minuts de les 9 del matí, agents de la Guàrdia Civil van custodiar l'home detingut fins a dins un cotxe i han abandonat en una comitiva de vehicles l'estret carrer, tallat al trànsit durant l'operació. Just després, també es van endur almenys dos testimonis i abans de la sortida del detingut, els agents havien tret material en caixes que han carregat al maleter del cotxe.
L'altra detenció va tenir lloc al desè pis d'un bloc davant el Mercat de Sant Ildefons. En aquest cas, la Guàrdia Civil també va traslladar una dona, a més de l'home detingut. Una veïna va relatar que cap a les 6 del matí van sentir un «estrèpit temible» i amb el seu marit van decidir tornar al llit i esperar-se sense sortir de casa. Mentre escombrava el replà davant la porta del detingut, amb diversos forats després d'haver estat esbotzada, aquesta veïna també va explicar que la família no li havia cridat mai l'atenció: «No em van donar mai cap sensació per dir 'ja està bé!'».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema