El que fos cap de llista de la CUP en les passades eleccions al Parlament, Antonio Baños, va justificar haver deixat l'escó assegurant que ho fa «per coherència política personal». «Els motius són estrictament polítics. No vaig plegar abans perquè hi havia possibilitats que s'acceptés l'acord i la investidura, i un cop la decisió definitiva va ser que la CUP no volia l'acord ni la investidura, no vaig poder esperar-me ni uns dies i havia de dir que això no ho puc defensar. I sinó no quedava clara la meva postura, no estaria gens còmode», va afirmar.

Baños va reconegut estar «més tranquil» que els darrers dies i tenir «la consciència tranquil·la» després de la seva decisió de plegar. A més, s'ha mostrar convençut de «no haver traït ningú» amb la seva dimissió. «Estava representant una organització que va decidir de manera democràtica i legítima una decisió, i com no em veia capaç i amb cor de representar-la, he marxat. He procurat no trair-me a mi mateix, perquè seria una traïció defensar una postura en la que no crec», va dir.

El que sí que va afirmar estar és un tant decebut. Així, va afirmar que entén que hi va votants de la CUP que, com ell, se sentin «disgustats». «Entenc que sí. Si la gent votava amb intenció que fossin les eleccions de la ruptura i queda en suspens, entenc que la gent quedi frustrada», va sentenciar l'excap de llista de la CUP.

El fins ara diputat va defensar també que haver votat ara favorablement la investidura de Mas no hagués estat cap incompliment de la seva promesa electoral. «No votar Mas, ja ho vam fer. Dos cops. En aquelles ocasions era una investidura, sense res més. Ara hi havia una proposta d'acord que es podia valorar de moltes maneres. Per a mi, era suficient. Insuficient en el pla de xoc, per exemple, molt minso. Però crec que tota la proposta, sobretot la declaració i l'annex de 9 de novembre, i el pla de desconnexió eren eines més útils utilitzant-les que no pas no fer-ho», va explicar.

Malgrat assegurar que ell estava disposat a investir Mas «donades les oportunitats polítiques», Antonio Baños va reconegut que el millor escenari per a ell seria que ara el president en funcions i presidenciable de JxSí fes «un pas al costat o un pas enrere» i també plegués, facilitant així la investidura d'un altre candidat, com demana la CUP. «Mas no és el meu candidat. Que fes un pas enrere no faria reconsiderar la meva posició, però me n'alegraria», va sentenciat, tot afegint que tant ara com abans ni ell ni cap votant d ela CUP «vol Mas de president». «Jo no vull Mas de president, ja ho he dit. Ara, considerant la proposta d'acord i les possibilitats polítiques de tot plegat, l'acceptava. No era cessió, era un intercanvi, una acceptació», va dit, recordant que la seva investidura podria comportar la «ruptura unilateral amb Espanya».

Per últim, preguntat pel seu futur polític, Baños va assegurar que seguirà «treballant» per la construcció de la república catalana des de la base, però va descartar integrar-se en cap altra llista electoral ni fer costat a candidatures com la d'ERC en unes noves eleccions. «Jo quan surti d'aquí me'n vaig a casa. Jo sóc anticapitalista, no seria el meu espai», va dir en referència a Esquerra.