El Govern presentarà a la tardor un projecte per millorar El Prat

El «Pla Barcelona» te previst millorar els accessos de l'aeroport i aconseguir controlar les competències

16.07.2016 | 00:00

El Govern presentarà entre setembre i octubre un nou pla estratègic sobre l'aeroport de Barcelona per garantir el futur creixement de la instal·lació pratenca a deu anys vista, segons va avançar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. «Si no planifica ni té visió la Generalitat, l'Estat no ho farà. Tinguem o no competències formalment, actuarem amb mentalitat de govern sobirà i d'Estat sobirà», va sentenciar el conseller.
Rull va apuntar que el futur «Pla Barcelona» vol incidir en temes com els accessos a l'aeroport, la ciutat aeroportuària, l'activitat econòmica de les ciutats de l'entorn i en el desplegament del sistema aeroportuari català, amb una visió més integrada.
El conseller va recordar que la Generalitat té competències en matèries com el transport públic o l'urbanisme i que això li ha de permetre incidir positivament en la gestió del Prat a través del «Pla Barcelona» per «saber què farem amb l'aeroport en els propers deu anys». Rull va considerar que aquest nou pla ha de «permetre canalitzar l'esperit de l'acte de l'IESE», que complirà deu anys el proper 2017 i va servir perquè la societat catalana reivindiqués una gestió individualitzada i millors connexions internacionals per a l'aeroport de Barcelona. «Ara no es tracta tant d'organitzar actes, sinó de fer coses i establir un model de governança sobre el Prat, que s'ha d'establir des de Catalunya i amb la Generalitat assumint-ne el lideratge», va concloure.
«No volem que l'aeroport de Barcelona sigui de baix cost, perquè no està concebut físicament per ser això. De fet, la nova terminal T1 està pensada per ser un aeroport d'interconnexió. A banda, el conseller va afirmar que si el Govern fos competent sobre el Prat es podria fer una altra política comercial amb les tarifes «per ser més competitius» i va recordarque actualment el 50% dels ingressos d'AENA provenen de l'aeroport de Barcelona.

Nova vaga confirmada
Els pilots d'Air Europa van anunciar que faran vaga de les 00.00 h del 30 de juliol a les 23.59 h del 2 d'agost, com a protesta pel traspàs de producció a la filial de baix cost Air Europa Express. Ho van fer després que el 87% dels treballadors votessin a favor de les aturades en la consulta feta pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla). El sindicat va assenyalar que la vaga es convocava després de les reiterades demandes del col·lectiu de pilots a la secció sindical.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


L´edil de Vic citat per ´sedició´ decideix no acudir a l´Audiència

L´edil de Vic citat per ´sedició´ decideix no acudir a l´Audiència

Joan Coma (CUP) demana als Mossos d'Esquadra que si el jutge ordena que el detinguin no ho acatin ...

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE de la Zona Franca

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE de la Zona Franca

Els 37 interns abandonen una vaga de fam iniciada diumenge per demanar la seva llibertat i...

«I´m a catalan». Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

«I´m a catalan». Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català


El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

La militància avala el nom del PDECat amb el 86% dels vots

La militància avala el nom del PDECat amb el 86% dels vots

La direcció es mostra "satisfeta" pels suports obtinguts malgrat les dificultats de l'Estat

Enllaços recomanats: Premis cinema