Gimeno es compromet a dirigir Antifrau amb «imparcialitat»

La presidenta del Parlament demana al nou director que recuperi la confiança de la ciutadania

07.09.2016 | 08:07
Carme Forcadell lliura a Miguel Ángel Gimeno el certificat de nomenament de director d´Antifrau.

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, es va comprometre ahir a garantir la «transparència» de la institució, com a requisit indispensable en la seva lluita contra la corrupció, i a treballar des d'ella amb «imparcialitat» i en defensa de l'«interès general». Gimeno, expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va prendre possessió del seu càrrec al Parlament en un acte presidit per la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, que li va demanar que recuperi la «confiança» en la institució que fins fa poc més de dos mesos va dirigir l'exmagistrat Daniel de Alfonso.

En la seva presa de possessió, Gimeno va evitar al·ludir directament la polèmica que va donar peu al seu nomenament, i va celebrar que el Parlament «segueixi apostant» pel treball de l'Oficina i apuntant que la garantia d'independència que la llei reconeix a la institució no li impedirà respondre davant la cambra catalana.

En aquest sentit, va proclamar que és necessari que la institució treballi amb «lleialtat al Parlament» i mantingui «relacions freqüents» amb la cambra catalana, pel que es va mostrar disposat a donar explicacions davant la mateixa «les vegades que calgui».

Gimeno, que va precisar que encara no està en condicions d'exposar el seu pla estratègic per a Antifrau, va destacar la importància que l'actuació de l'Oficina estigui regida per la «transparència» perquè, segons la seva opinió, el «dret a saber de la ciutadania» és fonamental en la lluita contra la corrupció. Per al nou director de l'OAC, les funcions de la mateixa van més enllà dels delictes previstos en el Codi Penal i un dels seus papers claus serà treballar per a la prevenció de la corrupció.

Per aquest motiu, va considerar «evident» que Antifrau vetlli per la legalitat en els processos administratius i tingui un paper «orientador» en la rectitud de les actuacions de l'administració pública.

A més, va defensar que Antifrau actuï sempre que tingui notícia d'una irregularitat que entri dins les seves competències, fins i tot si aquesta arriba a coneixement de l'Oficina de forma anònima. Després d'unes paraules de reconeixement als treballadors de l'Oficina Antifrau, Gimeno va anunciar que examinarà la «gestió interna» de la institució a l'hora que ha apostat pel «rigor» en les contractacions de la mateixa.

Una nova etapa
En la seva intervenció, Forcadell va demanar a Gimeno «honradesa i independència» amb la finalitat de «recuperar la confiança» en un organisme que «no sigui usat a favor d'interessos personals, partidistes o ideològics». Forcadell va donar l'«enhorabona» a Gimeno pel nomenament, encara que va admetre que «no es poden obviar les circumstàncies en les quals s'ha produït el canvi al capdavant de l'OAC».

Per a la presidenta del Parlament, «el contingut de les converses entre l'anterior director i l'encara ministre han donat un cop molt dur no només a la imatge de l'OAC, sinó a tots els ciutadans» de Catalunya. I és que, per a la dirigent, les polèmiques converses gravades «van provocar la pèrdua de confiança de la ciutadania i els seus representants cap al director de l'OAC, però també cap a tota l'oficina», per la qual cosa Gimeno «té una responsabilitat per davant: recuperar aquesta confiança».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Bassa, Torrent, Caula, Sabrià i Casamitjana encapçalen la llista d´Esquerra per Girona

Bassa, Torrent, Caula, Sabrià i Casamitjana encapçalen la llista d´Esquerra per Girona

ERC presenta les llistes amb els consellers cessats a presó o a Brussel·les. Guillem Terribas...

Gemma Geis, vicerectora de la UdG, es perfila com a cap de llista de JxCat per Girona

Gemma Geis, vicerectora de la UdG, es perfila com a cap de llista de JxCat per Girona

Jordi Sànchez serà el número 2 de la llista de Puigdemont per Barcelona i deixa l'ANC

@KRLS al Xou de Salmond

@KRLS al Xou de Salmond

L'exprimer ministre escocès estrena programa en una televisió russa entrevistant l'expresident...


La Fiscalia belga demana l´extradició de Puigdemont i els quatre consellers cessats

La Fiscalia belga demana l´extradició de Puigdemont i els quatre consellers cessats

El magistrat no prendrà cap decisió fins el 4 de desembre

Mas retreu a ERC haver deixat «sol» Puigdemont

Mas retreu a ERC haver deixat «sol» Puigdemont

Respon a Junqueras que si es vol «subratllar la legitimitat» del president destituït no «se'l pot...

Enllaços recomanats: Premis cinema