L'Ajuntament de Barcelona sancionarà 13 residències d'estudiants després de descobrir que ofereixen per internet les seves habitacions també com a allotjaments turístics malgrat disposar únicament de llicència per a residència educativa. La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va informar ahir d'aquesta nova acció emmarcada en la persecució dels pisos turístics il·legals que proliferen per l'enorme demanda que té Barcelona com a destí turístic.

Sanz va demanar a les residències d'estudiants que s'atinguin a la legalitat «perquè no volem multar constantment residències que estan fent una activitat que no els correspon, pisos turístics il·legals o plataformes digitals» que els promocionen. Les inspeccions han detectat que els centres, que sol disposen de llicència de residència d'estudiants, ofereixen de forma il·legal, a través de plataformes a internet, les habitacions tant a viatgers com a estudiants, per períodes curts o llargs.

A causa d'aquesta activitat que incompleix amb allò establert a la Llei de Turisme de Catalunya, el consistori ha anunciat que obrirà un expedient sancionador per una «infracció molt greu» i dictarà una ordre de restitució de la legalitat urbanística alterada, perquè deixin d'operar com a allotjaments turístics. De les 13 residències, quatre són a Ciutat Vella, una a l'Eixample, una a les Corts, dos a Sarrià-Sant Gervasi, quatre a Gràcia i una a Horta-Guinardó.