La portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar ahir que l'executiu català, de forma «consensuada» i per «unanimitat», va decidir mantenir l'estratègia de no acusar encara CDC pel cas Palau i actuarà «quan correspongui» per «recuperar els diners», a la vegada que va criticar l'alcaldessa Ada Colau.

El Consell Executiu es va reunir en ple pols entre el PDeCAT i ERC després del malestar entre els republicans pel fet que la Generalitat evités, amb la seva majoria, que el Comitè Executiu del Consorci del Palau de la Música acusés directament CDC.

També el Govern va rebutjar la petició de l'Ajuntament de Barcelona de reunir de nou el Consorci del Palau i ha acusat en aquest sentit Ada Colau de no mantenir una actitud «ni transparent ni honesta».

Munté va retreure a Colau que la seva missiva d'ahir sortís publicada abans que la rebés el seu destinatari, el president català, Carles Puigdemont, i va subratllar a més que l'alcaldessa, com a vicepresidenta del consorci, té capacitat de convocar una reunió del consorci si així ho desitja.

La consellera no va manifestar cap intenció per part del Govern de convocar una nova reunió del Consorci del Palau de la Música i va indicar que caldria preguntar al Govern de l'Estat per què divendres passat no va acudir a la reu

L'Ajuntament de Barcelona convocarà una nova reunió del Consorci del Palau de la Música per demanar que aquesta entitat acusi Convergència per l'espoliació de la institució i mentrestant demana que l'advocat del Palau sol·liciti demà ajornar el tràmit de conclusions.

L'advocat i quart tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, considera que «la vella Convergència no ha mort» i que «l'actitud del PDeCAT en el cas Palau demostra la vigència del llast del pujolisme», per la qual cosa «cal fer net».

Proposta de resolució

La CUP va presentar ahir una proposta de resolució al Parlament amb la voluntat que es voti avui en el ple a favor d'ordenar al Govern que reconsideri la seva postura inicial en el cas Palau.

Segons va indicar ahir a la tarda en una roda de premsa el diputat de la CUP Benet Salellas, després d'escoltar la portaveu del Govern, Neus Munté la seva formació considera que «ha de quedar clar un compromís de lluita contra la corrupció» a través del Parlament.