El veler de l'organització Proactiva Open Arms Astral va salpar ahir del port de Barcelona rumb cap al Mediterrani central per seguir la labor de rescat de persones immigrades que intenten creuar el mar des de l'Àfrica per arribar a Europa.

El veler Astral va ser la primera embarcació que al juny del 2016 va tenir l'organització per treballar al Mediterrani, on, en només quatre mesos va rescatar més de 14.000 persones, abans d'haver de tornar per ser reparat.

«Lluny de sucumbir a la intensa campanya de desprestigi abocada sobre les organitzacions que conformen la flota humanitària que protegim vides al mar i evitem morts innecessàries, avui(ahir pel lector) Astral salpa de nou rumb al Mediterrani central per reforçar la nostra presència allà, al costat del nostre vaixell insígnia Open Arms», va explicar un portaveu de l'ONG. «Salpem des de Barcelona, una ciutat que fa una setmana va patir el cop dur d'un atac terrorista i s'ha erigit als últims dies en una ciutat símbol, en una Ciutat de Pau, ciutat a la qual volem retre aquest petit homenatge», va afegir el portaveu.