La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat avui que "el seguiment massiu de la vaga general a Catalunya demostra la voluntat majoritària dels catalans de defensar els seus drets individuals com a ciutadans i els col·lectius com a país".

Rovira s'ha manifestat aquest migdia, al costat del vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, al costat de l'escola Ramon Llull, que diumenge va ser escenari d'una de les càrregues policials.

Vaga general a Catalunya

Rovira, que ha dipositat diverses flors al costat de l'escola, ha indicat posteriorment que se sent "enormement satisfeta perquè la immensa majoria de ciutadans de Catalunya estan seguint aquesta vaga general, cosa que expressa la seva voluntat de defensar pacíficament però de forma clara i rotunda els seus drets democràtics individuals i col·lectius com país".

"Aquesta protesta -ha afegit- és també per demanar que es retirin les forces policials espanyoles dels carrers de Catalunya, perquè el que ofereixen al nostre país no és una garantia de seguretat, sinó tot al contrari, estan protagonitzant actes de violència i barbàrie ordenats pel Govern espanyol".