El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha creat, a través de l'àrea de Benestar, un observatori de dones immigrades a través d'una pàgina web que presentarà el proper dijous. L'objectiu del projecte és oferir una nova eina "al servei de totes les persones que s'interessen o treballen en el àmbits de la immigració".

Es tracta d'un espai on es podran trobar eines per al tractament de les desigualtats que pateixen les dones immigrades, des de diferents àmbits i disciplines, tot aprofitant l'experiència creada a través del desenvolupament del projecte "La Mujer Inmigrada. Igualdad, participación y liderazgo en el ámbito local", que va coordinar el Consell sota l'encàrrec de la Comissió Europea entre els anys 2004 i 2007.

El projecte pretén desenvolupar vincles directes i permanents entre les col·lectivitats sòcies per a promoure la participació i el lideratge social de les dones immigrades o procedents de minories ètniques en els municipis.

La iniciativa, que ha rebut el suport de l'Institut Català de la Dona, comptarà amb la presència de la coordinadora territorial de l'institut, Esperança Permanyer, el tècnics d'immigració del Consell Comarcal, Sergi Martí i, finalment, la doctora i professora de sociologia de la Universitat de Girona, Cristina Sánchez.