El centre neuràlgic d'Arbúcies canviarà de cara a partir de l'any vinent, amb la reordenació del carrer Francesc Camprodon, l'eix comercial del municipi, que comptarà amb una inversió de prop de 2,5 milions d'euros. Tot i que de moment només hi ha una memòria valorada del projecte de reordenació del carrer Camprodon, des de l'Ajuntament d'Arbúcies el que es té clar és que es vol convertir aquesta via en "una illa amb prioritat per als vianants" i per tant, reduir el pas de cotxes.

Per això, tal i com explica el regidor de Promoció Econòmica i Hisenda, Antoni Ronda (PSC), el que es farà és "fer les voreres més amples, d'uns tres metres" i "reduir els aparcament en bateria" que hi ha en aquests moments i convertir-los en zones on els cotxes estacionin de manera lineal.

A més, la via seguirà essent "un carrer d'un sol carril". En resum, es dotarà la via d'un disseny urbanístic més modern i atractiu, afirma l'edil.

Participació veïnal

De tota manera, tota aquesta renovació ha passat i es troba en aquests moments inclòs en un procés participatiu que s'està realitzant amb els veïns del barri, ja que són els que han d'opinar sobre com ha de ser l'obra de reforma del carrer Francesc Camprodon i els espais adjacents, assegura el regidor de Promoció, Antoni Ronda.

Aquesta reordenació del carrer Camprodon d'Arbúcies compta amb una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat prop de 340.000 euros i en l'últim ple, el consistori va demanar al Govern català de canviar l'anualitat d'aquesta subvenció per tal que es pugui iniciar l'obra l'any 2009 tal i com l'equip de govern (ERC, CUPA, PSC) té previst.

A més d'aquest ajut, també compta amb una subvenció de la Diputació de Girona i segons Antoni Ronda, se n'han demanat d'altres a diferents administracions públiques per tal que la inversió que ha de fer el consistori d'Arbúcies sigui menor. Aquesta remodelació del carrer Camprodon és una reforma llargament reivindicada pels arbuciencs i a partir de l'any vinent començarà a ser una realitat.

Impuls al centre

A més, quan estigui acabada donarà un nou impuls al centre del poble ja que aquesta via unirà dos espais emblemàtics de la vila -assegura Ronda- el centre d'Arts escèniques de les Naus Ayats, que ja s'ha començat a construir i l'illa d'equipaments de Can Delfí.

Aquest fet, segons el regidor de Promoció Econòmica, es convertirà en una nova via de promoció i atracció turística de la vila pels ?actes culturals que s'hi celebren com ara la festivitat de les Enramades, el diumenge abans de Corpus.