L'Audiència de Girona ha escollit aquest dilluns els nou membres del tribunal popular que, des d'aquest dilluns i durant dues setmanes, seran els encarregats de jutjar els processats per la mort d'un empresari alemany a Lloret de Mar l'any 2004. A la banqueta dels acusats s'hi asseuen cinc persones -dues dones i tres homes- per a qui es demanen penes per assassinat, robatori amb violència i encobriment. El crim va tenir lloc la matinada del 28 de desembre, i la víctima va rebre més de quaranta ganivetades. El ministeri fiscal demana penes de 16 i 17 anys per a les dues dones, a qui considera autores materials del crim.

Un jurat popular format per sis dones i tres homes serà l'encarregat de jutjar el cas de la mort a ganivetades d'un empresari alemany a Lloret de Mar. El judici, que ha arrencat aquest matí amb la constitució del jurat i les al?legacions prèvies, es preveu allargar fins al 18 de novembre. Al llarg d'aquests dies, més d'una vuitantena de testimonis i pèrits passaran per l'Audiència per prestar declaració.

El cas asseu a la banqueta un total de cinc processats, dues dones (Alicia M. i Antonia V.) i tres homes (Juan Carlos G., Christian Alejandro B. i Marco Antonio M.). El fiscal i l'acusació particular els consideren involucrats en els fets, bé sigui perquè van cometre el crim, perquè el van encobrir o perquè van rebentar la caixa forta de l'empresari alemany després que la víctima rebés les ganivetades.

El crim va tenir lloc la matinada del 28 de desembre del 2004 a la casa de l'empresari, situada a la urbanització Roca Grossa de Lloret de Mar. Segons el fiscal, les dues dones s'havien trobat amb la víctima a la discoteca i el van acompanyar a casa amb intenció de robar-lo. Un cop allà, Antonia V. va agafar uns 100 euros, però l'alemany se'n va adonar.

Quan l'home va intentar recuperar-los, les acusades li van clavar una tanda de ganivetades que el va deixar estès a terra dessagnant-se. En total, l'empresari va rebre 42 estocades amb un ganivet de cuina. Precisament, el gran nombre de ferides que tenia el cadàver ha estat un dels punts en què el fiscal, Enrique Barata, ha posat més èmfasi durant la sessió del judici d'aquest matí.

Un cop la víctima va quedar estesa a terra, les dues dones van arreplegar 2.000 euros i joies de la casa. Les processades van regirar l'habitatge i van descobrir-hi una caixa forta, però no la van poder obrir. Per això, van anar a demanar ajuda als tres homes. Un d'ells, només de sentir la proposta, se'n va desentendre, però els altres dos (Christian Alejandro B. i Juan Carlos G.) les van ajudar a espanyar la caixa forta i, després de robar-ne el contingut, van facilitar la sortida de les dones de l'Estat.

Penes d'entre 25 i 2 anys i mig de presó

El ministeri fiscal acusa les dues dones d'homicidi i robatori amb violència, i els demana penes de 17 anys i 11 mesos (per a Antonia V.) i de 16 anys i 8 mesos (per a Alicia M.). Pel que fa als dos homes que van intervenir en el robatori, l'acusació pública sol?licita penes de 8 anys de presó pels delictes de robatori, encobriment o receptació. D'altra banda, aquesta part demana dos anys i mig de presó per al cinquè processat per un delicte d'encobriment, perquè tot i tenir coneixement del crim no va dir res.

L'acusació particular, entre d'altres, eleva l'homicidi a assassinat i sol?licita penes de 25 anys per a les dues dones i per a Juan Carlos G. Les defenses demanen l'absolució. Aquesta tarda es preveu que els membres del jurat popular i la comitiva judicial es desplacin fins a l'escena del crim per a fer-hi una inspecció ocular. Demà al matí hi ha prevista la declaració de les dues principals acusades en el cas, a qui el fiscal considera autores materials del crim. El cas el porta la Secció Quarta de l'Audiència de Girona.