El Congrés dels Diputats aprovarà molt probablement l'esmena presentada per Esquerra Republicana perquè la commemoració del Centenari de la Costa Brava tingui consideració d'esdeveniment d'excepcional interès públic, de manera que reporti beneficis fiscals per a aquelles entitats que s'adhereixin al programa. El diputat republicà gironí Francesc Canet espera que aquesta mesura serveixi per donar més fortalesa al turisme gironí i reconèixer que va ser pioner en l'impuls del sector a Catalunya.

El Govern de la Generalitat va acordar ahir destinar 299.999 euros a la redacció del projecte i execució de les obres de construcció d'un gimnàs a l'escola Baldiri Reixach de Banyoles, que es materialitzarà a través d'un conveni amb l'Ajuntament del municipi.

A més d'aquesta millora per a la capital del Pla de l'Estany, el Govern català també va acordar destinar més de 16 milions d'euros a centres educatius de tot Catalunya: d'aquesta manera, s'impulsarà una nova escola a Cornellà i una al Prat de Llobregat i es farà un gimnàs a l'escola La Flama, de Manresa. A més, també es va aprovar la signatura de dos convenis amb la Fundació Conservatori del Liceu per al sosteniment del Centre Autoritzat de Grau Superior de Música Liceu de Barcelona des del curs 2008-2009 fins al curs 2011-2012, per sis milions d'euros, i amb la Fundació per a la Formació, Investigació i Foment dels Oficis de la Carn de Catalunya a l'IES d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, per 24.388 euros.