L'Ajuntament de Forallac alerta que en cas d'escollir definitivament l'opció sud de la variant de la Bisbal, la llei obliga a executar mesures compensatòries que han de rebre, posteriorment, el vistiplau de la Comissió Europea.

Aquest document ha estat enviat per part del consistori als Seveis Territorials de Girona del Departament de Medi Ambient, així com al Departament de Política Territorial i Obres Públiques com a escrit complementari a les al·legacions i dictàmens jurídics entregats fins ara respecte a aquest projecte.

Segons s'exposa en el document, la normativa legal de l'Estat obliga "per raons imperioses de primer ordre" que en cas d'envair-se per la realització d'algun projecte Espais Naturals protegits inclosos dins de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000, se segueixi un procediment especial d'aprovació. El passos a seguir comporten que a banda de les "mesures compensatòries" necessàries per restaurar l'afectació ambiental comesa, aquestes actuacions han de ser "remeses a la Comissió Europa", per tal que les aprovi seguint el principi de "prevalença de la protecció ambiental sobre la ordenació territorial".

En aquest cas, l'Ajuntament de Forallac concreta que aquesta obligació legal cal aplicar-la en les alternatives sud perquè són en aquesta dos traçats en els que s'afecta aquest tipus d'espais protegits recollits a la Xarxa Natura 2000.

Cal recordar que Forallac s'ha posicionat a favor del traçt nord de la variant de la Bisbal des del primer moment. En l'últim ple, celebrat el mes d'octubre, el consistori va aprovar la redacció de les al·legacions i altres documents que han estat entregats recentment als organismes pertinents.